TRONerp Logo

IP telefonija

IP telefonija, znana tudi kot Voice over Internet Protocol (VoIP), omogoča prenos glasovnih komunikacij prek internetne infrastrukture, kar prinaša nižje stroške in večjo prilagodljivost telekomunikacijskim sistemom.

IP telefonija ima več prednosti, med katerimi so:

  • Znižanje stroškov: IP telefonija uporablja internetno povezavo za prenos glasu, kar običajno prinaša nižje stroške klicev, zlasti pri dolgih razdaljah in mednarodnih klicih, ker se izogne tradicionalnim telefonskim linijam.
  • Razširljivost in prilagodljivost: IP telefonija je enostavna za razširitev in prilagoditev glede na potrebe organizacije. Dodajanje novih uporabnikov ali funkcij je preprosto s programsko opremo in ne zahteva fizičnih sprememb v infrastrukturi.
  • Boljše funkcije in integracija: IP telefonija ponuja napredne funkcije, kot so voicemail, konferenčni klici, preusmerjanje klicev in integracija s spletno pošto in drugimi aplikacijami, kar povečuje produktivnost in učinkovitost.
  • Mobilnost: Uporaba IP telefonije omogoča uporabnikom, da klice sprejemajo in opravljajo prek pametnih telefonov ali računalnikov, ne glede na to, kje se nahajajo, kar omogoča večjo mobilnost in dostopnost.
  • Boljša kakovost zvoka: S pravilno konfiguracijo in zadostno internetno pasovno širino lahko IP telefonija zagotovi visoko kakovost zvoka, kar pomeni boljše klice in manj motenj.

Te prednosti naredijo IP telefonijo privlačno za podjetja in posameznike, ki iščejo bolj učinkovit in stroškovno ugoden način za komunikacijo.

Asterisk

Ena izmed najbolj razširjenih odprtokodnih telekomunikacijskih rešitev

Asterisk lahko teče na različnih operacijskih sistemih kot so Linux, Mac OS, Sun Solaris,… Zagotavlja vse funkcionalnosti kot jih lahko pričakujemo od central visokega cenovnega razreda. Celoten sistem deluje na osebnem ali strežniškem računalniku z nameščenim operacijskim sistemom. Komunikacija med računalnikom in telefonskimi aparati lahko poteka preko obstoječih mrežnih povezav.

Arhitektura Asteriska je zasnovana tako, da je skoraj neomejeno nadgradljiv, obenem pa omogoča kompatibilnost s skoraj vsemi standardi, ki so potrebni za realizacijo telekomunikacijskih storitev. V primeru, da je Asterisk povezan na več internetnih ponudnikov, bo sistem za vsak posamezen klic izbral najugodnejšo komunikacijsko pot. Asterisk podpira široko paleto protokolov IAX, H.323, SIP prav tako podpira analogne in ISDN linije. Prednost multiprotokolne arhitekture se kažejo v zmožnosti integracije s skoraj vsemi komunikacijskimi rešitvami, ki so na trgu.

Največja prednost Asteriska oz. VoIP tehnologije je v tem, da lahko sprejmemo ali izvedemo klic kjerkoli na svetu. Za to potrebujemo le telefonski aparat ali virtualni telefon ter dostop do interneta. Asterisk omogoča povezovanje več lokacij v interno mrežo (brezplačni klici) ter integracijo z obstoječimi centralami.

asterisk-ip

Cisco

Cisco IP telefonija predstavlja visoko zmogljiv in celovit sistem za poslovno komunikacijo, ki temelji na Voice over IP (VoIP) tehnologiji, zagotavlja kakovostne glasovne storitve in integracijo z drugimi poslovnimi aplikacijami.

Voice over IP (VoIP) protokol je del skupine “Voice Over Packet” (VoP) protokolov, katerih standardi obstajajo zlasti za Frame Relay in ATM omrežja, vendar uporablja veliko ljudi pojem Voice Over IP (VoIP) ali internetna telefonija kot prenos govora preko katerega koli paketnega omrežja.

Rešitve Cisco Unified Communications združujejo govorne, video, podatkovne in mobilne aplikacije v fiksnih in mobilnih omrežjih. Aplikacije uporabljajo omrežje kot platformo za povečanje konkurenčne prednosti tako, da pospešijo čas odločanja in manjšajo čas transakcije. Zaščita in skalabilnost omrežja omogočajo uporabnikom, da se v katerem koli delovnem okolju, kjer koli, kadar koli in kdor koli zlahka poveže v omrežje Cisco. Združene komunikacije so del celovitih rešitev, ki vključujejo omrežno infrastrukturo, varnost, brezžično povezavo in upravljanje aplikacij. Telefonija IP omogoča organizacijam širitev dosledne komunikacijske storitve na vse zaposlene ne glede na to ali so na sedežu podjetja, v podružnici, delajo oddaljeno ali so mobilni. Telefonija IP prenaša glasovno komunikacijo prek omrežja z internetnim protokolom, ki temelji na odprtih standardih.

Ključne prednosti telefonije IP se kažejo v:

CISCO-IP-TELEFONIJA1

Poslovne rešitve za sodobna podjetja

V današnji dobi nenehnih digitalnih sprememb je ključno, da se podjetja opremljajo z najnovejšimi orodji in programsko opremo, da ostanejo konkurenčna, učinkovita in prilagodljiva. Naš nabor poslovnih rešitev je zasnovana tako, da vašemu podjetju omogoča optimalno delovanje in uspeh na vsakem koraku.

Vzdrževalnih pogodb
0 +
Certificiranih strokovnjakov
0 +
Zaposlenih
0 +
Let izkušenj
0 +

Zakaj izbrati nas

Izkusite sodelovanje z ekipo, ki ceni kakovost in osebnostni pristop

Podpora in pomoč

Naša ekipa je vedno na voljo za pomoč, svetovanje ali reševanje morebitnih težav. Zagotavljamo hitro odzivnost in učinkovito podporo.

Izkušeni strokovnjaki

Naše dolgoletne izkušnje in strokovno znanje v panogi nam omogočajo, da ponudimo rešitve, ki so prilagojene specifičnim potrebam naših strank.

Celovite rešitve

Poleg osnovnih storitev ponujamo tudi dodatne rešitve, ki omogočajo našim strankam, da dobijo vse, kar potrebujejo, na enem mestu.

Oseben pristop

Vsaki stranki se posvetimo individualno in pristopamo k njenim potrebam s prilagojenimi rešitvami, ki najbolj ustrezajo njenemu poslovanju.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Cookies that are necessary for the proper functioning of the website and are not related to data recording.

Tehnični piškotki
Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
Open Privacy settings
comtron logo
Kako vam lahko pomagamo?


comtron logo

Prijava na E-novice

Prijavite se na novice in bodite na tekočem o novostih sistemskih, komunikacijskih in drugih rešitev podjetja Comtron d.o.o.!