TRONerp Logo

Backup podatkov

Redno izvajanje backupa podatkov je ključno za zagotavljanje varnosti in zaščite podatkov pred izgubo, okvarami ali zlonamernimi dejanji ter omogoča hitro obnovitev delovanja v primeru nepričakovanih dogodkov.

Backupiranje podatkov je proces ustvarjanja varnih kopij informacij, ki omogočajo obnovitev podatkov v primeru izgube, okvare ali nepričakovanih dogodkov. To zagotavlja kontinuiteto poslovanja in ohranja integriteto ter dosegljivost ključnih informacij za organizacijo. Redno izvajanje backupa je ključno za zanesljivo varovanje podatkov in ohranjanje poslovne stabilnosti.

V sodelovanju s švicarskim podjetjem iStor vam ponujamo zanesljivo in centralizirano rešitev varnostnega kopiranja v realnem času na daljavo, ki odpravi vsakršne skrbi povezane z zaščito najpomembnejšega imetja podjetja – podatkov.

Varovanje digitalnih podatkov je zahteva naloga, še posebej, če se podatki nahajajo na več strežnikih, na delovnih postajah, v oddaljenih pisarnah in na številnih prenosnikih. Klasična zaščita podatkov v večini primerov ne nudi zadostne zaščite. USB pomnilniki, CD/DVD mediji in zunanji trdi diskih so prej vir nove varnostne luknje kot primerna tehnologija za varovanje pomembnih podatkov.

TRONBackupCenter je namenjen vsem podjetjem, ki se zavedajo vrednosti njihovih informacij in podatkov. Uporabniki so tako mala podjetja kot tudi velike mednarodne korporacije.

Delovanje:
Prednosti:

Comtron Cold Backup

Vzpostavitev lastne IT-infrastrukture, predstavlja za podjetje ogromno začetno investicijo, kateri se pozneje pridružijo še stroški vzdrževanja. Večina podjetij ne more zagotavljati enakega nivoja varnostni in zanesljivosti IT infrastrukture, kot jo lahko specializiran ponudnik, zato je najem prostora in strežnikov v certificiranem podatkovnem centru smotrna odločitev iz več vidikov (ekonomskega, varnostnega,…).

Glavne prednosti:

Prihranek pri začetnih stroških: ni potreben lasten nakup strežnika (migracija je ločen projekt)

Nadzor nad stroški: prilagodljivost sistema - plačate toliko, kolikor potrebujete

Prihranek pri operativnih stroških: brez stroškov vzdrževanja in posodabljanja

Dostopnost: do svojih podatkov lahko dostopate od kjerkoli in kadarkoli (lasten VPN)

Redundantnost sistema

Visoka VARNOST in ZANESLJIVOST delovanja

Varnostno kopiranje/restavriranje strežniških vsebin se izvaja v podatkovnem centru Pošte Slovenije s programsko opremo Veeam Backup and Replication.

Podatkovni center Pošte Slovenije - osnovne značilnosti:

Vključeno v ponudbo:

Opcijske dodatne storitve:

Veeam Backup & Replication

Fleksibilna, hitra in zanesljiva rešitev za arhiviranje strežnikov

Veeam Backup & Replication (B&R) je svetovno priznana rešitev za varnostno kopiranje in obnovitev podatkov v virtualnih in fizičnih okoljih, ki zagotavlja visoko stopnjo zanesljivosti in učinkovitosti. S svojo enostavno uporabo in naprednimi funkcionalnostmi, kot so hitra obnova, replikacija in upravljanje večjih okolij, pomaga organizacijam pri zaščiti in obnovi kritičnih podatkov ter zmanjšuje čas nedelovanja v primeru izpada sistema. Veeam B&R je ključna rešitev za organizacije, ki stremijo k vzpostavitvi celovite strategije zaščite podatkov in doseganju poslovne neprekinjenosti.

Sistem omogoča:

replikacijo in arhiviranje v enem

vrnitev delovanja popolnoma odpovedanega virtualnega strežnika v nekaj minutah

sistem preprečevanja vdorov (IPS) za zaščito pred znanimi grožnjami

obnovitev podatkov, posameznih datotek, elektronskih sporočil, podatkovnih baz, ...

avtomatsko preverjanje zanesljivosti arhiva

in še veliko več ...

NAS diskovne rešitve

NAS diskovne rešitve predstavljajo odlično izbiro za upravljanje in shranjevanje podatkov v domačih in poslovnih okoljih. NAS (Network Attached Storage) sistemi so znani po enostavni uporabi, obsežnih funkcionalnostih in možnosti prilagajanja, kar omogoča uporabnikom zanesljivo centralizirano shranjevanje podatkov. Poleg tega ti sistemi ponujajo varne in uporabniku prijazne platforme za deljenje in upravljanje datotek, varnostno kopiranje, sinhronizacijo in oddaljen dostop do podatkov.

V podjetju Comtron imamo bogate izkušnje z načrtovanjem, dimenzioniranjem, implementiranjem in vzdrževanjem diskovnih sistemov, zato nam zaupajo tudi najzahtevnejše stranke. Na področju diskovnih sistemov sodelujemo z največjimi svetovnimi principali ( IBM, HP, Qnap, …).

Diskovni sistemi omogočajo:

Arhiviranje v oblak

Arhiviranje podatkov v oblak zaščiti vaše pomembne podatke, mape ter ključne aplikacije vključno z Sharepoint-om, Exchange-om in SQL serverjem. Varnost arhiviranih podatkov se zagotavlja s hkratnim kopiranjem le-teh na več različnih oddaljenih lokacij, ki so skrbno skrite pred očmi širše javnosti ter zaščitene pred uničujočimi naravnimi pojavi.

Nudimo vam več možnosti arhiviranja v oblak:

prenos v Comtron oblak – Comtron Site Recovery / Cold Backup

MS Azure oblak

podatkovni prostor katerega drugega svetovnega ponudnika (Amazon, IBM…)

Dell PowerProtect

Dell PowerProtect je blagovna znamka in portfolio izdelkov za varnost in zaščito podatkov, ki jih ponuja družba Dell Technologies. PowerProtect ponuja različne rešitve za varnost in upravljanje podatkov, vključno z rešitvami za varnostno kopiranje, obnovitev podatkov, arhiviranje in zaščito pred izgubo podatkov. Te rešitve so oblikovane za organizacije, ki želijo učinkovito upravljati in zaščititi svoje podatke pred različnimi tveganji, vključno z izgubo podatkov, zlonamerno kodo, napadi na omrežje in drugimi grožnjami.

Dell PowerProtect ponuja številne funkcije, kot so varnostno kopiranje podatkov, obnovitev v sili, replikacija podatkov, upravljanje podatkov v več oblakih, uporaba umetne inteligence za zaznavanje groženj, integracija s hrambo podatkov in še več. Namen teh rešitev je zagotoviti zanesljivo zaščito in upravljanje podatkov za različne organizacije.

S svojo visoko zmogljivostjo, skalabilnostjo in naprednimi funkcionalnostmi, kot so de-duplikacija podatkov, kompresija in šifriranje, omogoča organizacijam učinkovito upravljanje in varovanje njihovega podatkovnega okolja. Dell PowerProtect ponuja tudi integracijo z različnimi varnostnimi rešitvami in omogoča hitro obnavljanje podatkov v primeru izgube ali okvare sistema.

Poslovne rešitve za sodobna podjetja

V današnji dobi nenehnih digitalnih sprememb je ključno, da se podjetja opremljajo z najnovejšimi orodji in programsko opremo, da ostanejo konkurenčna, učinkovita in prilagodljiva. Naš nabor poslovnih rešitev je zasnovana tako, da vašemu podjetju omogoča optimalno delovanje in uspeh na vsakem koraku.

Vzdrževalnih pogodb
0 +
Certificiranih strokovnjakov
0 +
Zaposlenih
0 +
Let izkušenj
0 +

Zakaj izbrati nas

Izkusite sodelovanje z ekipo, ki ceni kakovost in osebnostni pristop

Podpora in pomoč

Naša ekipa je vedno na voljo za pomoč, svetovanje ali reševanje morebitnih težav. Zagotavljamo hitro odzivnost in učinkovito podporo.

Izkušeni strokovnjaki

Naše dolgoletne izkušnje in strokovno znanje v panogi nam omogočajo, da ponudimo rešitve, ki so prilagojene specifičnim potrebam naših strank.

Celovite rešitve

Poleg osnovnih storitev ponujamo tudi dodatne rešitve, ki omogočajo našim strankam, da dobijo vse, kar potrebujejo, na enem mestu.

Oseben pristop

Vsaki stranki se posvetimo individualno in pristopamo k njenim potrebam s prilagojenimi rešitvami, ki najbolj ustrezajo njenemu poslovanju.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Cookies that are necessary for the proper functioning of the website and are not related to data recording.

Tehnični piškotki
Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
Open Privacy settings
comtron logo
Kako vam lahko pomagamo?


comtron logo

Prijava na E-novice

Prijavite se na novice in bodite na tekočem o novostih sistemskih, komunikacijskih in drugih rešitev podjetja Comtron d.o.o.!