TRONerp Logo
Naše rešitve

Comtronovci in študentje Pedagoške fakultete skupaj vstopili v virtualno resničnost

VR_AR_navidezna_resnicnost
Študentje Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru so v okviru projekta »Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju« preizkušali AR/VR očala.

Tehnologija AR/VR nas že kar nekaj časa vodi skozi skrivnosti navidezne resničnosti. Na voljo sta dve različici in sicer obogatena resničnosti (AR) in navidezna resničnosti (VR). Z AR tehnologijo imamo možnost v resničnem okolju videti virtualne oz. navidezne elemente brez, da bi bili izolirani od resničnega okolja. Še veliko dlje pa lahko stopimo s pomočjo VR tehnologije, ko pa izstopimo iz resničnega okolja ter se podamo v popolnoma virtualni oz. navidezni svet.

AR/VR tehnologija je prvotno prodrla v svet igralništva, filmske industrije in na področje ostalih 3D vsebin. Danes se s to tehnologijo srečujemo praktično že na vseh področjih zasebnega in poslovnega življenja. Tako ni presenečenje, da je zaradi hitrega razvoja AR/VR tehnologija postala tudi sodoben pripomoček za izobraževanje. Izobraževanje je tako postalo dinamično in interaktivno. Z različnimi simulacijami študentje, dijaki in varovanci pridobivajo izkustvena znanja, hitreje osvojijo snov in jo bolje razumejo. Sedaj se lahko podamo na zgodovinska popotovanja po različnih simulacijah časa in lokacij, obiščemo lahko vesolje ali opravimo simuliran medicinski poseg. Inovativni način učenja z uporabo AR/VR tehnologije je uporaben za izobraževanje na vseh področjih, pa naj bo to matematika, fizika ali pa umetnost. Tehnologija AR/VR vsekakor pomembno prispeva k boljši pripravljenosti na vstop v realen svet in olajša spoprijemanje z resničnimi delovnimi izzivi.

Več na: https://pef.um.si/novica/projektno-delo-za-pridobitev-prakticnih-izkusenj-in-znanj-studentov-v-delovnem-okolju

Delite na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Cookies that are necessary for the proper functioning of the website and are not related to data recording.

Tehnični piškotki
Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
Open Privacy settings
comtron logo

Prijava na E-novice

Prijavite se na naše brezplačne E-novice in bodite na tekočem z najnovejšimi trendi v svetu digitalizacije, programske, strojne opreme, …