TRONerp Logo
Naše rešitve

Uspešno zaključen projekt podjetja Comtron in Pedagoške fakultete UM na področju rabe VR tehnologije v izobraževalne namene

VR_Comtron_pedagoska_fakulteta_projekt-1-300x154

Uspešno zaključen projekt podjetja Comtron in Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru: »Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju« na področju uporabe tehnologije AR/VR v izobraževanju.

Tehnologija AR/VR vsekakor pomembno prispeva k boljši pripravljenosti na vstop v realen svet in olajša spoprijemanje z resničnimi delovnimi izzivi. Iz tega razloga smo v Comtronu skupaj s Pedagoško fakulteto Univerze v Mariboru pristopili k sodelovanju na projektu »Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju«.

Delovni mentor in direktor PCI, mag. Rado Jelen s podjetja Comtron, je študentom Pedagoške fakultete predstavil podjetje, njegov razvoj in tehnične novosti na področju uporabe tehnologije navidezne resničnosti na področju izobraževanja. Izvedena je bila praktična delavnica in izobraževanje za uporabo VR očal Meta Quest 2. Pridobljeno znanje so študentje ponesli v realno delovno okolje, kjer so posneli promocijski video o uporabi VR očal za potrebe izobraževalnega procesa. Na podlagi projektnega dela sta nastala dva promocijska video posnetka, ki prikazujeta didaktično smiselno rabo VR očal Meta Oculus 2 v izobraževanju: na primeru vrtca pri učenju opazovanja v naravi, kot virtualna ekskurzija v okviru skupinskega dela učencev, na primeru spoznavanja in doživljanja razsežnosti vesolja pri pouku geografije v OŠ ter pri uporabi virtualnega kemijskega laboratorija. Video vključuje realne posnetka iz šolskega okolja, izjave otrok in učencev ter primere zaslonskih slik uporabljenih aplikacij.

Pri projektu so sodelovali: Pedagoški mentorici: doc. dr. Nikolaja Golob, vodja projekta UM Pedagoška fakulteta in asist. Katja Zemljič, UM Pedagoška fakulteta Delovni mentor: mag. Rado Jelen, direktor PCI, Comtron, d.o.o. Sodelujoči študenti: Daša Žuman, Ana Murko, Lana Žugman, Sara Jurović, Neža Uršič, Mojca Opčkal, Staša Vodeb, Vesna Hriberšek Kamera: Sergej Črnčec in Janez Dobaj Montaža videa: Janez Dobaj.

Trajanje projekta: 3.1.2023 – 2.6.2023.

Delite na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
comtron logo

Prijava na E-novice

Prijavite se na naše brezplačne E-novice in bodite na tekočem z najnovejšimi trendi v svetu digitalizacije, programske, strojne opreme, …

[wordpress_gdpr_privacy_policy_accept]