Obiščite nas na sejmu GastExpo!
23/01/2019
Iščemo nove programerje
15/02/2019
Prikaži vse

Davčno potrjevanje veleprodajnih računov

Spoštovani uporabniki programske opreme TRONInterCenter!

Obveščamo vas o spremembi stališča razlage 5. člena Zakona o davčnem potrjevanju računov –   ZDavPR (Uradni list RS, št. 57/15 in 69/17) glede določitve zaporedja številčenja računov v zvezi z obveznostjo davčnega potrjevanja računov, ko se gotovinski in negotovinski računi izdajajo in številčijo v istem zaporedju. Zatorej se gotovinski in negotovinski računi lahko številčijo v istem zaporedju le ob pogoju, da se obe vrsti računov (gotovinski in negotovinski) davčno potrjujejo.

V primeru, da želi zavezanec v istem zaporedju kot gotovinske račune številčiti tudi negotovinske račune, mora ob izdaji v potrjevanje pošiljati tudi negotovinske račune. Če zavezanec negotovinskih računov ne želi potrjevati, jih mora izdajati v zaporedju, ki je ločeno od zaporedja, v katerem se številčijo gotovinski računi, ki se pošiljajo v davčno potrjevanje.

V kolikor v poslovni programski opremi TRONInterCenter davčno potrjujete veleprodajne račune in želite v prihodnje za tovrstne tipe dokumentov še zmeraj uporabljati tudi gotovinski način plačila, bo potrebno v TIC-u zagotoviti eno od opcij:

  1. Davčno potrjevanje vseh veleprodajnih dokumentov, ne glede na način plačila
  2. Nastaviti nov TIP dokumenta za veleprodajne račune z gotovinskim načinom plačila

Vljudno vas prosimo, da nam do 25.2.2018 sporočite za katero opcijo se boste odločili na elektronski naslov tic.podpora@comtron.si.

 

Lep pozdrav,

ekipa TRONInterCenter