TRONerp Logo

Elektronska pošta

E-pošta, ali elektronska pošta, je elektronski način komunikacije, ki omogoča izmenjavo sporočil, dokumentov, datotek in informacij med ljudmi prek računalnikov in interneta.

Poštni strežnik je strežniški program, ki skrbi za sprejemanje, hrambo, dostavo in pošiljanje elektronske pošte med uporabniki ali domenami.

Glavne komponente in funkcije poštnega strežnika vključujejo:

 • Sprejem pošte: Poštni strežnik sprejema elektronske sporočila od odjemalcev (npr. e-poštni odjemalci, kot so Outlook, Gmail, Thunderbird).
 • Dostava pošte:Poštni strežnik zagotavlja dostavo prejetih sporočil na ustrezne e-poštne naslove uporabnikov ali drugih strežnikov.
 • Hramba sporočil:Poštni strežnik hrani prejeta in poslana sporočila ter druge e-poštne podatke na strežniku ali zunanjem pomnilniku.
 • Pošiljanje pošte:Poštni strežnik omogoča uporabnikom pošiljanje e-pošte drugim uporabnikom ali domenam prek SMTP (Simple Mail Transfer Protocol).
 • Avtentikacija in avtorizacija: Zagotavljanje varnosti in zaščite e-pošte z mehanizmi za preverjanje identitete pošiljateljev ter določanje, kdo lahko pošilja in prejema e-pošto.
 • Filtriranje in protivirusna zaščita: Obravnavanje neželene e-pošte (spam), prepoznavanje zlonamerne programske opreme in zlonamernih priponk.
 • Sinhronizacija: Omogočanje sinhronizacije e-pošte, stikov, koledarjev in drugih podatkov med različnimi napravami in odjemalci.
 • Nastavitve in konfiguracija: Skrbniki sistema nastavijo in konfigurirajo poštni strežnik glede na potrebe organizacije ali posameznika. Vsaka organizacija ali ponudnik e-poštne storitve lahko ima svoje specifične nastavitve in dodatne funkcije, odvisno od njihovih zahtev, varnostnih praks in infrastrukture.

Microsoft Exchange

OHRANJEVANJE NADZORA

V Exchangeu lahko izoblikujete rešitev po meri glede na svoje edinstvene potrebe, komunikacija bo vedno na voljo, vi pa boste ohranili nadzor. Odločite se za hitro selitev v oblak, uvajanje na mestu uporabe ali pa upravljajte hibridno uvajanje z nabiralniki, ki so tako v spletu kot tudi na mestu uporabe. V spletnem skrbniškem središču za Exchange, ki je preprosto za uporabo, upravljajte učinkovite zmogljivosti, vključno s preprečitvijo izgube podatkov in skupinami storitve Office 365 . Z dostopom na osnovi vlog lahko učinkovito upravljate Exchange in dodeljujete opravila. S funkcijami arhiviranja, velikimi nabiralniki in pravilniki o hranjenju v Exchangeu lahko uporabniki obdržijo pomembne podatke na enem mestu, vi pa prevzamete nadzor nad shrambo in zahtevami za skladnost s predpisi.

VEČJA UČINKOVITOST V POLJUBNIH NAPRAVAH

Exchange vam omogoča večjo učinkovitost z upravljanjem naraščajočih količin komunikacij v več napravah in učinkovitejše sodelovanje v skupinah. Z nabiralnikom, ki prikazuje relevantna in pomembna sporočila in vsebuje nastavitve pravil, ki ustrezajo vašemu načinu dela, lahko opravite več in hitreje. Poenostavite in izboljšajte sodelovanje s skupinami storitve Office 365 , s čimer povežete osebe, informacije in orodja, ki jih potrebujete, da skupaj naredite več. Z mapo »Prejeto« za skupino, s koledarjem in pogovori se lahko skupina organizira in poskrbi za napredovanje dela. Skupna raba datotek s skupino je preprosta s storitvijo OneDrive za podjetja, saj ste lahko soavtor v realnem času, ko pa je datoteka posodobljena, vsi člani skupine prejmejo samodejno obvestilo. Dostopajte do vsebine, pogovorov, opravil ali urnikov v svojih napravah, pri čemer uporabite program Outlook za sistema iOS in Android ali Outlook Web App.

ZIMBRA

Zimbra je celovita odprtokodna komunikacijska rešitev za skupinsko delo

Zimbra je poštni sistem ki je združljiv z MS orodji ali pa do njega varno dostopate preko različnih spletnih brskalnikov ali namenskega odjemalca. Je varna, saj opcijsko nudi zaščito pred nezaželeno pošto in virusi, ter skrbi za šifriranje podatkov na ključnih točkah. Je zanesljiv sistem saj opcijsko nudi možnost ureditve varnostne kopije in razširljiva z drugimi poslovnimi sistemi. Hkrati jo odlikuje velika mobilnost saj lahko do pošte, koledarjev in ostalih podatkov dostopate kjerkoli in kadarkoli – iz vseh mobilnih platform.

V osnovi poznamo trajne (perpetual) in najemne/letne (subscription) licence. Za trajne je vsako leto priporočljivo skleniti vzdrževanje ki omogoča dostop do novih verzij, pri letnih licencah pa je to že vključeno. Zimbra paketi se prodajajo v paketu po 25 licenc. Vključuje hitro in zanesljivo elektronsko pošto, osebne ter skupinske koledarje in adresarje, opravila, sejne sobe in odlagališče datotek. Do Zimbre lahko dostopate preko bogatega spletnega vmesnika, namizne aplikacije ali mobilnega telefona. Združljiva pa je tudi z drugimi aplikacijami kot so Outlook, Mozilla Thunderbird in Apple Mail.

IceWarp

IceWarp je idealno orodje za hitro izmenjavo podatkov in informacij tako online, offline, kot tudi preko mobilnih naprav. Poštni strežnik IceWarp lahko najamete v oblaku ali pa ga imate nameščenega lokalno na vašem strežniku.

IceWarp je podjetje, ki se specializira za razvoj komunikacijskih in sodelovalnih rešitev ter ponuja različne izdelke in storitve, namenjene poslovnim organizacijam. Njihove rešitve so oblikovane za izboljšanje komunikacije, sodelovanja in upravljanja s sporočili v podjetjih ter vključujejo več različnih orodij in storitev.
Nekateri izdelki in storitve, ki jih ponuja IceWarp, vključujejo:

 • E-pošto: IceWarp ponuja rešitve za e-pošto, vključno z varno in zanesljivo elektronsko pošto, ki vključuje funkcionalnosti kot so sinhronizacija e-pošte, stike in koledarja, filtriranje neželenih sporočil in druge.
 • Orodje za sodelovanje: Podjetje ponuja orodja za sodelovanje, kot so klepet, konferenčni klici in skupinsko delo, ki omogočajo zaposlenim, da učinkovito sodelujejo in komunicirajo na razdalji.
 • Upravljanje s sporočili: IceWarp omogoča podjetjem upravljanje elektronske pošte in drugih sporočil, vključno z arhiviranjem, varnostjo in komunikacijo prek različnih kanalov.
 • Skrbniška orodja: IceWarp ponuja orodja za upravljanje in skrbništvo, ki omogočajo administratorjem nadzor nad okoljem in storitvami ter zagotavljajo varnost in zanesljivost.
 • Mobilni dostop: Uporabniki lahko dostopajo do svojih e-poštnih računov in drugih storitev IceWarp prek mobilnih naprav, kar omogoča mobilno produktivnost.

Funkcionalnosti programa LanSchool:

WebClient centralizira vse vaše podatke iz e-pošte, klepetov in klicev ter jih naredi dostopne na katerem koli brskalniku oziroma na kateri koli napravi. Upravljajte vaše kontakte, sestanke in opravila ter sočasno opravite še sestanek preko spleta. Enostaven vmesnik je prilagojen za vse mobilne naprave.

 • Pošta
 • Koledarji
 • Kontakti
 • Opravila
 • Beležke
 • Video klici in klepeti
 • Spletni dokumenti

 

IceWarp

WebAdmin je najbolj priročno orodje za osnovno upravljanje s strežnikom. Prikaže vam realno stanje strežniških aktivnosti ter statistike. Preko WabAdmin upravljate z domenami in uporabniki. Do WebAdmin orodja lahko dostopate iz katerega koli osebnega računalnika, tablice ali pametnega telefona.

 • API konzola
 • Upravljanje z domenami

Jedro IceWarp platforme predstavlja Mail Server – razširljiv in robusten SMTP/IMAP/POP3 strežnik, ki zmore tudi več kot 1000 sporočil na minuto, brez pošiljanja v vrsti. Vse funkcije so zaščitene z SSL/TLS enkripcijo.

 • Active Directory
 • Operacijski sistemi (Windows 2003 in kasnejši, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Debian, Ubuntu. Na voljo za 64-bit ali 32-bit. Povezuje MySQL, MS SQL in Oracle podatkovne baze)
 • Migracijska orodja

IceWarp simulira Exchange ActiveSync in vam brezžično sinhronizira vso pošto, koledarje, kontakte in opravila na katero koli napravo.

 • Outlook Sync Plugin
 • Mac Apps

Z Anti-Spam in Kaspersky antivirusno zaščito bodo vaši ključni in pomembni podatki zavarovani pred virusi in zlonamerno programsko opremo.

Poslovne rešitve za sodobna podjetja

V današnji dobi nenehnih digitalnih sprememb je ključno, da se podjetja opremljajo z najnovejšimi orodji in programsko opremo, da ostanejo konkurenčna, učinkovita in prilagodljiva. Naš nabor poslovnih rešitev je zasnovana tako, da vašemu podjetju omogoča optimalno delovanje in uspeh na vsakem koraku.

Vzdrževalnih pogodb
0 +
Certificiranih strokovnjakov
0 +
Zaposlenih
0 +
Let izkušenj
0 +

Zakaj izbrati nas

Izkusite sodelovanje z ekipo, ki ceni kakovost in osebnostni pristop

Podpora in pomoč

Naša ekipa je vedno na voljo za pomoč, svetovanje ali reševanje morebitnih težav. Zagotavljamo hitro odzivnost in učinkovito podporo.

Izkušeni strokovnjaki

Naše dolgoletne izkušnje in strokovno znanje v panogi nam omogočajo, da ponudimo rešitve, ki so prilagojene specifičnim potrebam naših strank.

Celovite rešitve

Poleg osnovnih storitev ponujamo tudi dodatne rešitve, ki omogočajo našim strankam, da dobijo vse, kar potrebujejo, na enem mestu.

Oseben pristop

Vsaki stranki se posvetimo individualno in pristopamo k njenim potrebam s prilagojenimi rešitvami, ki najbolj ustrezajo njenemu poslovanju.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Cookies that are necessary for the proper functioning of the website and are not related to data recording.

Tehnični piškotki
Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
Open Privacy settings
comtron logo
Kako vam lahko pomagamo?


comtron logo

Prijava na E-novice

Prijavite se na novice in bodite na tekočem o novostih sistemskih, komunikacijskih in drugih rešitev podjetja Comtron d.o.o.!